anularea proceselor verbale de constatare a contravențiilor aplicate în baza Ordonanțelor Militare 

Prin Decizia pronunțată la data de 06.05.2020 Curtea Constituțională a României a decis că OUG 34/2020 este neconstituțională, în consecință toate amenzile aplicate pentru nerespectarea  dispozițiilor Ordonanțelor Militare sunt nelegale și vor fi anulate de către instanțele judecătorești.

Pentru a obține anularea proceselor verbale de contravenție și implicit a amenzilor care v-au fost aplicare trebuie doar să ne contactați iar noi vă vom oferi întreg sprijinul.

Curtea Constituțională a constatat neconstituțională atât OUG 34/2020 cât și Art. 28 din OUG 1/1999, prin care au fost instituite amenzile pentru încălcarea regimului stării de urgență, deoarece “stabilirea faptelor a căror săvârşire constituie contravenţii este lăsată, în mod arbitrar, la libera apreciere a agentului constatator, fără ca legiuitorul să fi stabilit criteriile şi condiţiile necesare operaţiunii de constatare şi sancţionare a contravenţiilor. Totodată, în lipsa unei reprezentări clare a elementelor care constituie contravenţia, judecătorul însuşi nu dispune de reperele necesare în aplicarea şi interpretarea legii, cu prilejul soluţionării plângerii îndreptate asupra procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei.”